alskalivet

Alla inlägg under maj 2016

Av Josefin - 15 maj 2016 16:57

Det är förvirrande även för mig som har sjukdomen. Dysfunktionella anfall räknas inte som en riktig diagnos men endå på något sett.
Men anfallen som jag får är ju verkliga, jag blir helt veck. Reagera inte på något.
Det flesta som svimmar känner oftast att de är på väg att svimma eller känner sig konstigt innan. Men sån tur har inte jag. Bokstavligen faller jag bara ihop. Det är som att trycka på en knapp, vart enda muskel i kroppen slutar att funka. Blir som en geléklump.
Detta kan ske vart som och hur som helst: på stan, när jag badar, på träning och matcher, i trappor, på övergångsställen, ute som inne. Det är inget som jag kan styra eller påverka.

Av Josefin - 14 maj 2016 18:32

Mina dysfunktionella anfall i mitt fall innebär att jag förlorar medvetandet ( svimmar ) och blir medvetslös ( avsvimmad ). Jag kan bli medvetslös ifrån ett par minuter och som längst så jag har varit medvetslös är tre timmar men det vanligaste just nu är runt 45 minuter. Sedan ungefär tre månader tillbaka så fick jag kramper i samband med anfallen.
Dysfunktionella anfall har jag haft i snart fyra år 28 augusti 2012, men "diagnosen" fick jag 10 januari 2015.

Av Josefin - 13 maj 2016 18:20

Ingen skelett skada i handen. ?
Men fick anfall inne på röntgen så hamlade på akuten en kortis. Men är på hemmaplan nu typ nu med fredags mys ?

Av Josefin - 13 maj 2016 13:29

Är trött som bara den. Träningsvärk och sliten.

Gymmet gick över förväntat är riktigt stolt över mig själv med tanken över den problemantiken som jag har. Dock fick jag ett anfall strax efter åt. Tränar med det handikapplag ( innebandy ) som jag tillhör, ledarna i lager är helt underbara. Just dehär med attt alla ska vara med, jag trodde inte att jag skulle kunna vara med i ett idrottslag och spela matcher och sånt, men tack vare mina underbara ledrare och personal så kan jag detta :) . I samband med anfallet igår så rukade jag skrapa i ena knät lite lätt och smällde i handen rätts så ordentligt. Ska i väg och kolla upp den så att den inte är bryten vill värkligen inte ha gips igen :( .

Än så länge har dagen varit lugn men men dagen är inte slut än.

skriver senare om hur det går :s

Hej

Av Josefin - 12 maj 2016 17:23

välkommen till min blogg.

Detta är första gången jag försöker på mig att yttra mig i skrift och förklara mitt handikapp och hur det påvärkar mig.


Dysfunktionella anfall för mig yttra sig igenom att jag svimmar/förloror medvetander och blir medvetslös allt från någon minut till någon timme, har även på senare tid börjat få kramper. Dessa anfaller kan komma närsom hursom varsom så jag har ökad skaderisk vilket ni säkert förstår. 

På grungd av mina anfall har jag personal hos mig dugnet runt, de hjälper mig i samband med mina anfall även om vi inte vet så mycket om min sjukdom så gör vi det bästa av situationen.


Idag har det varit hyfsat lungt har bara fått ett anfall. Svimmade sittandes var borta 1timme & 10minuter under denna tid så hade jag flera kramper. Fast detta klara  jag mig bra lite trött i kroppen men föll i alle fall inte. Har inte gjort jätte mycket idag typ som vanligt :) . Ska iväg till gymmet en sväng ikväll vilket jag ser ifram imot :)

Tidigare månad - Senare månad

Presentation


Hej! Josefin ( Josse ) heter jag och är en tjej på 20 år. Jag har flera handikapp. i grunden dyslexi, asperger och adhd tre vanliga funktionsnedsättningar, men så har jag dysfunktionella anfall. En sjukdom som är ovanlig och jobbig, sjukdomen gör så att

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14 15
16
17
18 19 20 21 22
23
24
25
26
27 28 29
30
31
<<<
Maj 2016 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards